Cattery

Onze Cattery

 

Wij zijn een kleine, erkende cattery  uit Geluwe (West-Vlaanderen) met enkele poezen en dekkaters.  De poezen komen bij ons op de eerste plaats en we hunnen hen dan ook voldoende tijd om te herstellen nadat ze een nestje kregen, waardoor ze maximum één nestje per jaar krijgen.

Als onze katten werden getest op de erfelijke ziektes: Hcm (hartziekte), Felv (leukemie), Fiv (kattenaids) en Pkd (nierziekte).

Onze katten lopen vrij in huis rond. De benedenverdieping is gereserveerd voor de poezen, terwijl de bovenverdieping en kattenkamer het terrein is van onze dekkaters. In de zomermaanden beschikken ze ook over een buitenren  zodat de katten ook van de tuin kunnen genieten.

De aanstaande moederpoes krijgt haar kittens in een werpkist waar de kittens de eerste weken na de geboorte met de moeder verblijven. Dit zorgt ervoor dat ze alle nodige rust krijgen, maar ook een veilige en hygiënische plaats in de woonkamer. Na de eerste weken verhuizen de kittens met hun mama naar de kittenbench. Ze kunnen er wennen aan het dagelijkse leven. Eens de kittens zindelijk zijn, aan ongeveer 6 weken, mogen ze verder op verkenning onder de deskundige leiding van de moederpoes. Ze zijn nu ook oud genoeg om zelfstandig te kunnen eten en drinken, maar drinken toch ook nog graag bij mama.  In de eerstvolgende weken leren ze heel sociaal te zijn door de moederpoes te observeren, te spelen met broertjes en zusjes. Klimmen en rennen gaat steeds vlotter. Op 13 weken zijn ze klaar om hun nieuwe huis te leren kennen.

Als er kittens beschikbaar zijn en je hebt interesse, dan kun je altijd contact met ons opnemen door te telefoneren of te mailen. Na afspraak kan er dan kraambezoek ontvangen worden en kun je uitgebreid kennis maken met zowel de kittens als de ouders. Wil je een kitten aanschaffen dan vragen we een voorschot. Je krijgt van ons alle nodige papieren mee en een bewijsje van het betaalde voorschot.  Bij het afhalen van de kitten wordt dan het restbedrag aangerekend. Als je de aankoop annuleert, om voor het even welke reden ook wordt het voorschot niet terugbetaald.  Natuurlijk vinden we het heel leuk om af en toe iets te horen van de katjes eenmaal ze verhuisd zijn door middel van een berichtje, een foto, youtube-filmpje… We houden onvoorwaardelijk van onze kleine pluizebolletjes en verwachten dan ook dat de nieuwe eigenaar er net zo goed voor zorgt als wij deden in de eerste levensweken. Als eigenaar moet je dan ook zorgen dat het kitten voldoende ruimte heeft, sluit ze dus niet op in een kooi of kleine ruimte. Het kitten krijgt een gezondheidscertificaat mee, daarin staat vermeld dat ze in een goede gezondheid verkeren bij het verlaten van de cattery.  Het zou fantastisch zijn dat u als nieuwe eigenaar goed zorg draagt voor de kitten en hun gezondheid. Indien we vaststellen dat het dier mishandeld of verwaarloosd wordt, dan hebben we onvoorwaardelijk het recht om het dier terug te eisen. Hou er rekening mee dat je kitten zal uitgroeien tot een flinke dame of stevige heer en ze een levensverwachting hebben van 10 à 15 jaar, je zal er dus lang moeten zorg voor dragen.

 

De prijs dat je betaald voor een kitten, is niet enkel voor de kitten zelf, maar ook voor alle medische zorgen en administratie. Wat krijg je van ons ?

 • eerst en vooral een kitten natuurlijk
 • kittens zijn gechipt + chipregistratie
 • kittens die niet bestemd zijn voor een cattery erkend in België of het buitenland moeten volgens de huidige wetgeving gesteriliseerd of gecastreerd zijn voor vertrek. Daarvoor moeten ze minstens één kilo wegen. Haalt de kitten dit gewicht niet aan 13 weken, dan kan het zijn dat het nog iets langer bij ons verblijft.
 • 3x ontwormd
 • 2x gevaccineerd
 • Europees paspoord
 • Officiële stamboom
 • Verkoopsovereenkomst
 • Wettelijke garantie
 • Vaccinatieboekje
 • kittenpakket